MUDr. Vladimír Čížek

8:55-9:20

Čtvrtek 3. 11. 2022

Jak jsem bojoval s ADHD i sám se sebou

ANOTACE

Popisuji nesnadnou kasuistiku malého chlapce s projevy ADHD, která mě naučila spoustu věcí:

  • Nespoléhat se na ústní popis matky v případě, že se dítě v ambulanci neprojevuje.
  • Respektovat zákonitosti homeopatie a být trpělivý.
  • Nelpět na klasické homeopatii a nalistovat si poznámky z kursu CEDH.
  • Neopakovat lék automaticky, ale sledovat vývoj případu.

Případ se dále vyvíjí, takže v době psaní tohoto miniabstraktu nedokážu odhadnout, zda výsledkem bude terapeutický úspěch nebo nezdar. Nechme se překvapit.

PROFESNÍ ŽIVOTOPIS

Narozen 12. září 1964 v Karviné – Ráji. Po ukončení Matičního gymnázia v Ostravě studium na LF UP Olomouc. Následně práce v ostravských nemocnicích (1989-1996 interna NH Ostrava-Zábřeh, 1996-2001 Městská nemocnice Ostrava, od roku 2001 Vítkovická nemocnice – centrum vaskulárních intervencí). Atestace z interny a angiologie, licence intervenční angiologie, certifikát z lymfologie, soudní znalec v oboru angiologie. V současné době působí hlavně jako angiolog a lymfolog v lékařském centru Sagema Frýdek-Místek.

O mě – V průběhu let jsem si uvědomil, že vědecká medicína selhává v léčbě chronických stavů, kde umí často jen potlačovat symptomy a že nebere v úvahu člověka jako celek. Proto jsem se dal na studium homeopatie. Absolvoval jsem školu klinické homeopatie CEDH a současně i čtyřletou školu klasické homeopatie (2015). Účastnil jsem se řady seminářů i postgraduálního studia na PCCH v Praze. Jednou týdně působím v ambulanci homeopatie a celostní medicíny ve Frýdku-Místku.

PRACOVIŠTĚ:

  • MUDr. Vladimír Čížek, Cévní ambulance Sagena s.r.o., Frýdek-Místek
  • Vaskulární centrum Nemocnice AGEL, Ostrava-Vítkovice